Sommerkonsert med Borre Vocale - 6.Juni 2018 kl. 19.00

Arrangementsinformasjon

Med vakre Borreparken og Oslofjorden som bakteppe vil Borre  Vocale onsdag 6.juni igjen synge sommeren inn på Midgard historisk senter. Denne populære korkonserten er for mange blitt et must å få med seg før sommeren kan ”sette seg”. Gjester i år er Grigory Martyushenko og barnekorgruppe fra Kulturskolen.

Denne gangen vil Borre Vocale under sin dirigent Eli Rudlan Næss hylle Edvard Grieg, da det  er ganske nøyaktig  175 år siden han ble født. På programmet står Griegs fire salmer, opus 74 som er hans siste verk og noe av det flotteste som er komponert for a capella blandet kor. Melodiene er vakre folketoner fra Hitterdal, Rauland og Valdres til tekst av Brorson, Hans Thomissøn og Laurentius Laurentii. Grieg regnet seg  ikke selv som en troende kristen, men uttalte at han trodde på den samme kjærlighetens ånd. «Alt er skapt til det gode, og kjærligheten har aldri vist seg så hel som gjennem Ham, hvis fest vi nu skal feire». Salmene er dristige i både harmonikk og linjeføring og peker framover mot en ny tid i musikkhistorien. Dette er et stort løft for de 17 sangerne i Borre Vocale.  Koret vil også synge folketoner fra Vestfold, vakkert og kreativt arrangert av Tone Krohn. To solister fra koret – Nina Henriksen og Karoline-Marie Berg framfører sanger av Grieg.

Grigory Martyushenko

Som barytonsolist i Griegs fire salmer har Borre Vocale med seg den unge pianisten Grigory Martyushenko, som startet som sanger i Borre Menighets barnekor i en alder av seks år og utmerket seg som guttesopran i distriktet. Han sang også mange år med Sølvguttene, og var elev ved Horten Kulturskole i hele oppveksten. Han har vært talentelev både på cello, piano og kirkeorgel, og går nå Bachelor 2. år ved Barrat Due Musikkinstitutt hos prof. Michael Endres og har tatt timer med den kjente professoren Dmitrij Bashkirov. Han synger for tiden i Oslo Filharmoniske Kor, og har sunget solopartier med dette koret. Grigory har både fått Drømmestipendet for sang og vunnet Midgardkonkurransen som pianist. På konserten vil man også få høre ham i et Griegstykke på flygelet.

Barnekorgruppe fra Kulturskolen

Elever fra Kulturskolens aspirant-og barnekorgruppe i alderen 9-12 år deltar også på konserten med sanger fra Griegs "Barnlige sange", op. 61.

Vokalseksjonen ved Horten Kulturskole består av 3 aldersinndelte korgrupper
og dessuten elever som har individuelle sangtimer. Frøydis Waaler er deres lærer og dirigent. Flere av hennes elever har fått Drømmestipendet og også vunnet priser i Midgardkonkurransen.

Carl-Ove Fæster er konferansier på konserten.

Midgard historisk senter tar kun 90 publikummere, og derfor blir det to konserter samme kveld. Det vil være en fordel å kjøpe billett på forhånd på Ticketco.no for her kan det bli rift om billettene. Det er også mulig å kjøpe med kontanter eller kort på stedet. Billettprisen er kr. 200 for voksne og kr. 100 for barn/skoleungdom

Kaféen er åpen ca tre kvarter før hver av konsertene.

Velkommen til sommerkonsert!

borrevocale